Kollaps av korrelationen mellan Bitcoin och guld

Den sista veckan i september sticker ut för en kollaps i korrelationen mellan Bitcoin System och guld och för stängningen i rött, även om tekniskt sett är återhämtningen som utvecklats efter stupet onsdagen den 23 september ett gott tecken.

Rörelsen drar ett ljus (ljusstake) med en smal kropp och en lägre skugga som belyser en solid rebound som bekräftas även under dessa timmar av den nya veckan som kommer att följa med oss ​​till årets sista kvartal, en period som statistiskt anses vara dubbelsidig.

Under de senaste två åren har den präglats av en perky början och en andra halvlek med en förekomst av vinsttagande.
Korrelation mellan guld och bitcoin, kollapsen

Spänningarna från förra veckan har sett generaliserade negativa effekter på alla finansiella marknader, från eget kapital till råvaror, med guld som stängde den åttonde med en nedgång på 4,7%, det värsta sedan mitten av mars.

Minskningarna som sedan början av augusti, när guldet steg över $ 2070 per uns för första gången i historien, sänker priserna med mer än 10% till dagens värden – $ 1854 uns – vilket bidrar till att kollapsa den dagliga realiserade korrelationen mellan Bitcoin och guld under 24% efter att ha upprättat den högsta toppen någonsin för några dagar sedan – den 19 september – stigande över 76%. Uppgifterna belyser Bitcoins goda beteende trots sammanhanget som kännetecknas av en särskilt svår septembermånad.

Kryptomarknad i positiv

Den nya veckan startar om med en förekomst av positiva tecken med över 75% över par.

Bland de 15 bästa finns det bara två tecken i rött: Binance Coin (BNB) och Polkadot (DOT) med låga droppar drygt -0,2% för båda.

Bland de bästa sticker Bitcoin SV (BSV) och Cardano (ADA) ut med mer än 8%, prestanda bland dagens bästa.

Genom att utvidga analysen bland de 100 bästa är det bara Arweave (AR) och Swipe (SXP) som går bättre, båda sprintar över 30% från gårdagens nivåer.

 

För Cardano uppskattar marknaden återgången till handel på Bittrex-börsen efter blocket som varade i mer än en månad motiverat av underhållsinterventioner orsakade postuppgradering till Shelley-protokollet som ägde rum de första dagarna i juli.

Nya samlingsrekord på DeFi-projekt ökade över 11 miljarder dollar under de senaste timmarna.

För första gången registrerar ett decentraliserat projekt över 2 miljarder dollar i immobilisering på Uniswap-protokollet, en ledare bland decentraliserade börser (DEX). Tillverkarens låneprotokoll följer strax efter med över 1,95 miljarder dollar i säkerhet. Med över 130 000 BTC nya Bitcoin-poster tokeniserade för att användas i decentraliserad finansiering.

Fler och fler Bitcoin-innehavare föredrar att dra nytta av frenesien mellan olika decentraliserade projekt för att få bättre avkastning. Lightning Network-protokollet på Layer2 drar också nytta av detta, vilket med över 113 tusen BTC etablerar rekordet för hanterad kapacitet i sekundärnätverket i bitcoin Blockchain.

Bitcoin (BTC)

Ökningen under de senaste timmarna ger Bitcoin-priserna tillbaka till ett steg av den psykologiska tröskeln på 11 000 USD, den högsta nivån sedan förra måndagen den 21 september.

Det viktiga upphörandet av de månatliga alternativen förra fredagen hade inte de effekter som felaktigt förutspåddes av många kommentatorer. Alternativtäckningar flyttar nu till andra nivåer.

Priserna närmar sig närmare tröskeltestet på 11 100 USD, den första motståndsnivån som används av optionshandlare för att skydda mot en eventuell avkastning av hausseartad styrka.

En förlängning över dessa nivåer kan öka volatiliteten från säkringarna och därmed handelsvolymerna. På nackdelen minskar skyddet på 9 950 USD, vilket delvis flyttar till området 9 700 USD.